Zenfone 2 Teknik Özellikleri ve Fiyatı Belli Oldu

Asus'un kısa bir süre önce çıkışını onayladığı Asus Zenfone 2'nin 5.5 inçlik modeli için detaylı bilgiler haberlere yansıdı. Ben de resmi sitesinden araştırıp derleyerek bu bilgileri çıkarttım.


Tasarım
Android 5.0 Lollipop Zen UI işletim sistemi ile üretilen telefonun 170 gram ağırlığı bulunuyor. Boyutları ise 152,5 x 77,2 x 10,9 mm olarak tasarlanmış. Açıkçası cihaz, kalın olarak nitelendirilebilir.
Ekran
Asus Zenfone 2’de 5,5 inçlik 403 ppi piksel yoğunluğuna sahip harika bir ekran bulunuyor. 1920 x 1080 çözünürlüğünde ekranın IPS LCD teknolojisi ile üretildiğini ve ekranın, telefonun toplam boyutunun %70,35’ini kapladığını ekleyelim. Gorilla Glass 3 ile darbeye karşı da dayanıklı olan Zenfone 2’nin ekran konusunda harikalar yarattığı görüşündeyiz.
Kamera
Zenfone 2’de kamera konusu da zayıf bırakılmamış. Arka kamerası 13 MP çözünürlüğünde ve çift flaşa sahip olan cihazın, 5 MP de ön kamerası bulunuyor. Kameranın ayrıca görüntülü görüşme, otomatik veya manuel odaklanma, gülümseme algılayıcısı, HDR, coğrafi konumlama, dijital yakınlaştırma gibi tonla özelliği de bulunuyor.
Donanım ve Pil Gücü
Asus, her zaman olduğu gibi yine Intel’e yonga konusunda güvenmiş. Cihazda Atom Z3580 model yonga kullanılmış. Dört çekirdekli 64-bitlik 2,3 GHz işlemciyi, PowerVR G6430 model grafik işlemci ile desteklemişler. Tabi ki konumuzun başlığını da ekleyelim. 4 GB RAM ile türünün ilk örneği olan Zenfone 2, 16, 32 ya da 64 GB dâhili hafızaya sahip modelleri mevcut. Bunun yanında ekstra 64 GB boyutunda microSD desteği de mevcut.  Cihazda 3000 mAh gücünde pil kullanılmış. 
Fiyat
5.5 inçlik Asus Zenfone 2 fiyatının ise yurtdışında 199 dolar ya da 175 Euro civarında olacağı gelen söylentiler arasında . Tabi bu fiyat Türkiye sınırları içine girilince bir hayli farklı olabilir.
Yorum
Asus Zenfone 4-5-6 serileri ile iyi bir ivme yakaladı ve cep telefonu piyasasında pastadan pay alma adına önemli işler başardı. Bu başarıyı Zenfone 2 ile sürdürmeye kararlı. Dünyanın ilk 4 GB RAM'e sahip telefonunu çıkarıyor. Fiyat / Performans olarak düşünürsek telefonlarının tercih edilmemesi için bir sebep yok. 

3 yorum :

  1. güzel telefon bizzat kullanıcısıyım..

    YanıtlaSil
  2. Bomba gibi bir telefon geliyor. 2015'te ortalık yıkılacak. Tek eksiği tasarımda LG G serisine özenilmiş olması.

    YanıtlaSil